Silnice

Mráz z Elkov Kasper mistrem republiky do 23 let

Mráz z Elkov Kasper mistrem republiky do 23 let

Daniel Mráz z týmu Elkov Kasper se stal v Bánovcích nad Bebravou mistrem České republiky v silničním závoděekategorii U23. Druhý skončil Milan Kadlec (Development Team DSM), třetí Matyáš Fiala (ČEZ Cykloteam Tábor).

Devatenáctiletý Mráz, který je v týmu Elkov Kasper prvním rokem, ovládl s přehledem závěrečný spurt vedoucí skupiny, kde bylo asi dvacet závodníků.

„Jsem moc rád, že to vyšlo, je to největší úspěch mojí dosavadní kariéry. Děkuju klukům za pomoc. Závěr jeli na mě a hodně jsem si na ten spurt věřil,“ řekl novopečený mistr republiky.

Na peloton, který tvořili čeští i slovenští závodníci, čekalo 7 okruhů o celkové délce 150,5 km s převýšením 2 380 m.

Aktivní byli zejména cyklisté královéhradecké stáje Elkov Kasper. O první únik se pokusil Přidal spolu s jedním slovenským cyklistou, když je peloton dojel, nastoupil Telecký. Na čele jel sám, ale po dvou kolech byl i on dojet.

Nástup střídal nástup, ale nikomu atak nevyšel, a tak se na čele vytvořila asi dvacetičlenné skupina, kde měl Elkov Kasper hned čtyřnásobné zastoupení.

„Říkali jsme, že když se nepovede nikomu odjet, tak pojedeme závěr na Mráze. Je to hodně rychlý závodník a zvládl to skvěle. Spurt vyhrál rozdílem třídy. V kategorii U23 je teprve prvním rokem, takže je to pro něj velký úspěch. A pro náš tým taky. V sestavě jsme měli z šesti lidí hned čtyři prvoročáky, ale popasovali se s tím dobře,“ měl radost ředitel týmu Vladimír Vávra.

Výsledky (150,5 km): 1. Mráz (Elkov Kasper), 2. Kadlec (Development Team DSM), 3. Fiala (ČEZ Cykloteam Tábor).

Foto: Soňa Niková

Autor článku: Jan Krůta