Sálovka

Finále MČR v krasojízdě žáků

Finále MČR v krasojízdě žáků

Poslední žákovský závod v krasojízdě, a to finále MČR 2024 se uskutečnilo o uplynulém víkendu v Sokolovna v brněnských Horních Heršpicích. Že byli závodníci výborně připravení dokazuje i fakt, že z celkových 26 soutěžních jízd padlo 12 osobních rekordů.

Nejdříve se bojovalo o medaile v kategorii dvojic. První místo si zajistila dvojice děvčat Tereza Šáchová/Klára Marcová z TJ Pankrác Praha. Těsně za nimi skončily Eliška Rozehnalová/Nela Pavliňáková (TJ Petřvald) a bronz brala sesterská dvojice Sabina Volná a Julie Volná z TJ Řečkovice Brno.

V otevřené kategorii smíšených dvojic si s velkým náskokem vyjela prvenství dvojice držitelů medaile z MEJ Pavel Šín a Vojtěch Blažek. Na druhé příčce skončila sourozenecká dvojice Tobiáš Vejchoda a Kristýna Vejchodová z TJ Favorit Brno třetí byla domácí dvojice Karin Butorová a Jan Vitásek.

V kategorii jednotlivců boj o první místo svedli kluci z SKP Kometa Brno. Poté co Vojtěch Blažek chyboval a z jednoho cviku spadl si bez většího zaváhání vyjel titul mistra ČR Pavel Šín. Na stupních vítězů je doplnil Tobiáš Vejchoda z TJ Favorit Brno.

Mezi žačkami Alena Čani z TJ Petřvald předvedla jízdu bez chyb a zaslouženě získala titul. Domácí závodnice Karin Butorová po zajetém nejlepším výkonu sezóny skončila stříbrná a třetí skončila další závodnice z TJ Petřvald Eliška Rozehnalová.

FOTO Klára Glajcová

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autor článku: Jaroslav Cícha