Sálovka

Žáci Šitbořic získali na domácí půdě titul mistrů ČR v kolové

Žáci Šitbořic získali na domácí půdě titul mistrů ČR v kolové

Šitbořická sokolovna hostila o víkendu finále mistrovství České republiky v kolové žáků, tedy hráčů do 15 let. Největšími favority byli domácí a oddílová jednička ve složení Vojtěch Nečas a Matěj Šabata tuto roli potvrdila. Šitbořičtí nezaváhali a v turnaji neztratili ani bod a během šesti utkání obdrželi pouze dvě branky.

Turnaje se mělo zúčastnit osm týmů. Jedna ze dvojic se však musela omluvit pro nemoc, a tak se o medaile z domácího šampionátu utkalo jen sedm týmů, čtyři moravské a tři české týmy.

Na druhém místě se po dobrém výkonu a s jediným prohraným utkáním umístil severočeský tým Lokomotivy Liberec ve složení Hynek Pomališ, Pavel Šidlof. Třetí se  stupně vítězů dostala po dvou porážkách dvojice Sokola Zlín ve složení Štěpán Buršík, Robert Hobža.

Situace v pořadí „pod stupni vítězů“ již byla mnohem vyrovnanější. Čtvrtý a pátý tým získal stejný počet bodů a o pořadí tak muselo rozhodnout skóre. To měla lepší dvojice Spartaku Přerov před pátým týmem Lokomotivy Liberec 2. Šestí se šesti body skončila domácí dvojka Šitbořic a startovní pole uzavíral tým Startu Plzeň.

Autor článku: Jaroslav Cícha