Silnice

Šumpík pokračuje na vítězné vlně: vyhrál Ncup na Slovensku

Šumpík pokračuje na vítězné vlně: vyhrál Ncup na Slovensku

Pavel Šumpík znovu potvrdil skvělou formu a ukázal, že je jedním z nejlepších juniorů současnosti. Cyklista stáje Roman Kreuziger Cycling Academy startující v dresu české reprezentace vyhrál etapový závod Medzinárodné dni cyklistiky, který hostila slovenská města Tlmače a Podhajská a byl zařazen do kategorie NCup, což je obdoba juniorského Světového poháru.

Šumpík položil základ k celkovému prvenství hned v úvodní časovce na 11,5 km, kterou vyhrál s náskokem 13 vteřin před Polákem Krzyskowem. Bylo to pro něj už 12. vítězství sezony.

Zbývající dvě etapy byly spíše rovinaté a končily hromadnými dojezdy, takže Šumpík spolu s kolegy bezpečně hlídal průběžné vedení a vybojoval celkové vítězství.

Ve víkendových etapách se blýskl i další český junior Jan Faltýnek z Dukly Praha, který skončil dvakrát druhý. V sobotu se do elitní desítky probojoval ještě čtvrtý Ondřej Šafránek startující v dresu reprezentace ČR. Šumpík přijel po oba dva dny v hlavním poli. Nejlepším vrchařem závodu se stal Kristián Vavro z Dukly Praha.

Konečné pořadí: 1. Šumpík (ČR) 5:26:14, 2. Krzyskow (Pol.) +21, 3. Chaleil (Fr.) +22, 4. Rooni +24, 5. Mätik (oba Est.) +32, … 9. Faltýnek (Dukla Praha) +35, 20. Piták (Lawi junior Team) +58.

Foto: Roman Kreuziger Cycling Academy

Autor článku: Jan Krůta