Vackova paráda: druhý v časovce na Vueltě!

Vackova paráda: druhý v časovce na Vueltě!

Mathias Vacek skončil při svém debutu na Grand Tour druhý v zahajovací časovce Vuelty v Portugalsku! Nad jeho síly byl pouze Američan Brandon McNulty, který zajel o dvě vteřiny lepší čas.

Úřadující mistr republiky v časovce potvrdil skvělou formu, kterou se prezentoval už na olympiádě v Paříži. Tam skončil v časovce 11. a v silničním závodě 14. Nyní se závodník stáje Lidl-Trek blýskl parádním výsledkem hned na úvod 79. ročníku Vuelty.

„Myslím, že jsem nemohl jet lépe. Takový čas jsem nečekal. Foukal velmi silný vítr, vsadil jsme na velkou sílu a dal jsem do toho všechno,“ řekl Vacek, jenž časovku absolvoval průměrnou rychlostí přes 57 km/h. Po etapě oblékl bílý dres pro nejlepšího mladého jezdce.

Výsledky 1. etapy Vuelty (Lisabon – Oeiras, časovka 12 km): 1. McNulty (USA/UAE Emirates) 12:35, 2. M. Vacek (ČR/Lidl-Trek) +2, 3. van Aert (Belg./Visma-Lease a Bike) +3, 4. Küng (Švýc./Groupama-FDJ) +6, 5. Affini (It./Visma-Lease a Bike), 6. Tarling (Brit./Ineos Grenadiers) oba +8, … 100. P. Bittner (ČR/dsm-firmenich PostNL) +1:09.

Foto: Lidl-Trek

Autor článku: Jan Krůta

Související

Doporučené