MTB

SP MTB Lake Placid: Stošek v maratonu druhý, Cink v cross country čtrnáctý

SP MTB Lake Placid: Stošek v maratonu druhý, Cink v cross country čtrnáctý

Druhé místo vybojoval na Světovém poháru horských kol v Lake Placid v nedělním maratonském závodě Martin Stošek. 

Český šampion Stošek nestačil po necelých sto kilometrech pouze na Simona Schnellera z Německa, za kterým zaostal těsně o jednu vteřinu. Na stupních vítězů je s mankem dvou vteřin doplnil italský reprezentant Fabian Rabensteiner. Z českých reprezentantů finišoval v nabité světové konkurenci na 14. místě Filip Adel a 15. Lubomír Petruš. 26. místo obsadil Milan Damek.

„I když jsem si o trati před závodem myslel svoje, tak nakonec za sebe můžu říct, že to bylo zábavný závodění. Ve druhým kole jsem zůstal pozičně vzadu a to mě stálo síly, který mě při nástupech na začátku třetího kola chyběly. Pak už to byl boj, ale zvládli jsme to s Lubomírem ještě slušně,“ okomentoval závod Filip Adel.

Skvělý výkon na předposledním díle Světového poháru předvedl také v elitním závodě cross country mužů Ondřej Cink, který obsadil 14. místo. Český mistr bojoval po celý závod jako lev, stále se posouval pelotonem, ze své startovní pozice (38), dopředu a jeho výkon patří v letošní sezóně Ondřeje mezi vůbec nejlepší.

„Jsem opravdu rád, že jsem mohl bojovat ve skupině o TOP 10. Výchozí pozice nebyla ideální, takže jsem rád, že jsem se posunul do nejlepší 15,“ okomentoval výsledek na sociální síti Ondřej Cink.

Z českých reprezentantek se nikdo v závodě cross country nepředstavil, stejně jako v tom maratonském.

Výsledky:

XCO Muži Elite: 1. Victor Koretzky (Fr., Specialized Factory) 1:22:17, 2. Alan Hatherly (RSA, Cannondale Factory) +0:01, 3. Filippo Colombo (Švýc., Thömus Maxon) +0:01,… 14. Ondřej Cink (Primaflor Mondraker) +1:15.

XCM Muži Elite: 1. Simon Schneller (Něm., Team Bulls) 3:57:36, 2. Martin Stošek (Canyon Sidi) +0:03, 3. Fabian Rabensteiner (It., Wilier Pirelli) +0:02,.. 14. Filip Adel (Superior) +7:04, 15. Lubomír Petruš (D2 Mont Merida) +7:04, 26. Milan Damek (Kilpi) +30:28.  

Foto: Michal Červený

Autor článku: Filip Švestka