Silnice

Vacek druhý na Paříž-Tours!

Vacek druhý na Paříž-Tours!

Skvělou formu ze závěru sezony ukázal Mathias Vacek i na 118. ročníku slavné jednorázovky Paříž-Tours ve Francii. Obsadil druhé místo, když byl nad jeho síly jen domácí Christophe Laporte.

„Zase druhý,“ řekl po závodě Vacek, pro kterého šlo už o páté druhé místo v sezoně. „Chybí mi udělat malý krůček k vítězství, ale zatím beru druhá místa. Samozřejmě jsem trochu zklamaný, ale dostáváme se tam a získávám sebevědomí i pro další sezonu,“ řekl Vacek.

Cyklista stáje Lidl-Trek jel posledních 20 kilometrů na čele právě s Laportem. Ostatní jejich tempu nestačili. Ve finále závodu, který se jel za nepříznivého počasí, došlo na spurt, v němž měl více sil Laporte.

„Dobře jsme spolupracovali a v tom sprintu byl silnější. Já dnes nemohl jet o moc lépe. Gratuluji Chrisovi,“ dodal český reprezentant.

Výsledky (213,8 km): 1. Laporte (Fr./ Visma-Lease a Bike) 5:00:27, 2. M. Vacek (ČR/Lidl-Trek) stejný čas, 3. Philipsen (Belg./Alpecin-Deceuninck), 4. Teunissen (Niz./Intermarché-Wanty), 5. Renard (Fr./Cofidis) vš. +21.

Foto: Paris-Tours

Autor článku: Jan Krůta