Silnice

Otruba na Sibiu Tour vybojoval třetí místo

Otruba na Sibiu Tour vybojoval třetí místo

Velice cenné třetí místo vybojoval Jakub Otruba v konečném hodnocení Sibiu Cycling Tour, závodu kategorie 2.1. Ve 13. ročníku tohoto podniku v Rumunsku byl Otruba ve druhé etapě čtvrtý, ve třetí vybojoval druhé místo a posunul se na průběžnou třetí příčku. V závěrečné časovce zajel Tomáš Kopecký (TDT-Unibet Cycling Team) třetí nejrychlejší čas, osmnáctá příčka stačila Otrubovi k uhájení bronzového stupně.

Druhá a třetí etapa byly profilově velmi náročné a obě končily na vrcholcích extrémně dlouhých stoupání. V nich přišli ke slovu lídři týmu. Otruba v nich v silné konkurenci jezdců se zkušenostmi z nejvýznamnějších světových závodů obstál na výbornou.

V posledním dnu se jely dvě etapy, nejprve sprinterská a pak krátká městská časovka a svou pozici Otruba uhájil. Lepší byl jen Brit Mark Donovan ze švýcarského druhodivizního týmu Q36.5 a Belgičan Lennert van Eetvelt taktéž z týmu úrovně ProTeams Lotto Dstny. Bonusem aktivity českého jezdce bylo druhé místo ve vrchařské a čtvrté v bodovací soutěži.

„Celý etapák hodnotím velice kladně. Před startem jsem doufal v umístění do top deset, takže s pódiovým umístěním jsem nadmíru spokojen. Chtěl bych především poděkovat klukům z týmu, kteří mi pomáhali dojet do klíčových míst na co nejlepších pozicích a byli vždy k ruce,“ řekl po skončení závodu Jakub Otruba.

Výsledky:

 1. Donovan (Brit.) 15:32:44, 2. van Eetvelt (Belg.) +8, 3. Otruba (ČR)    +12, 4. Badilatti (It.) +20, 5. Johannessen (Nor.) +21, 6. Lipowitz (Něm.) +36, …26. K. Vacek +11:38, 36. Camrda +17:37, 39. T. Kopecký (všichni ČR) +18:27.

FOTO Turul Ciclist Al Sibiului

Autor článku: Jaroslav Cícha