Silnice

Řeha vyhrál etapový závod GP Gemenc

Řeha vyhrál etapový závod GP Gemenc

O jedinou vteřinu vyhrál Filip Řeha z celku Elkov Kasper 46. ročník závodu Grand Prix Gemenc. Další český závodník Tomáš Jakoubek (ATT Investmens) vybojoval po druhém místu v závěrečné etapě, celkově pátou pozici.

Řeha vyhrál úvodní dvoukilometrový prolog o dvě vteřiny před Dylanem Hopkinsem z Austrálie a to bylo pro závod zásadní. Pomohla mu k tomu i skvělá týmová práce. Do závěrečné etapy Řeha nastoupil s pouhou jednou vteřinou náskoku na dva závodníky za sebou a bylo více než jasné, že uhájit vítězný dres bude náročné.

První sprinterská prémie přišla na 31 km, kde si pro tři vteřiny časové bonifikace dojel do té doby průběžně třetí Novozélanďan Jackson a průběžně se dostal o dvě vteřiny před Řehu.

„Věděli jsme, že mě Jackson přeskočil, ale zároveň jsme viděli, že na vrchařských prémiích začíná ztrácet. Takže jsme kompletně všichni nastoupili v posledním stoupání, kde všichni z týmu odstřídali. Tahle strategie vyšla a na čele jsme zůstali v menší skupině já, Dominik Neuman a Tomáš Přidal. Jsem nadšený, že se to povedlo, ale nebýt všechny kluků z týmu, tak by z toho nic nebylo,“ shrnul své pocity celkový vítěz závodu Filip Řeha, který automaticky ovládl i soutěž v kategorii do 23 let.

Konečné pořadí:

1. Řeha (ČR) 6:51:41, 2. Hopkins (Austr.), 3. Kubiš (SR) oba +1, 4. Budzinski (Pol.) +5, 5. Jakoubek (ČR) +6, 6. Reissig (Něm.) +7, …10. Neuman +14, 14. Petruš +28, 16. Přidal +1:23, 20. Voltr +1:31, 39. Kalojíros (všichni ČR) +1:41.

Autor článku: Jaroslav Cícha