Silnice

Otruba vyhrál v Polsku Silesian Classic

Otruba vyhrál v Polsku Silesian Classic

Na třech frontách startovali o víkendu jezdci stáje ATT Investments. Nejcennějšího výsledku dosáhl v Polsku Jakub Otruba, který vyhrál jednorázový závod druhé kategorie Silesian Classic.

Závod byl nováčkem v kalendáři UCI a sešla se na něm velmi slušná konkurence, jíž dominovali především domácí jezdci včetně všech tří kontinentálních týmů. Jelo se na technickém, profilově středně náročném okruhu. Jakub Otruba jel velmi aktivně a díky tomu byl součástí rozhodujícího úniku, v němž ale musel čelit početní převaze domácích. Dokázal však využít jejich zaváhání a přijet sólově do cíle na první pozici.

“Super výsledek, pro nás cenné vítězství. Hlavně jsme rádi, že Kuba jde po zranění z úvodu sezóny před důležitými etapáky Okolo Řecka a Okolo Norska, na které cílí, do formy a všichni doufáme, že ji zhodnotí právě tam,” zhodnotil trenér Michal Bednář.

Výsledky:

1. Otruba (ATT Investments) 3:55:33, 2. Budzinski +1:20, 3. Tracz (oba Pol.)       +1:21, …21. Soukup (TUFO Pardus Prostějov), 22. Neuman (ATT Investments) oba +7:52.

FOTO ATT Investmens

Autor článku: Jaroslav Cícha