Silnice

Reprezentace U23 jede Orlen Cup. Dvě etapy uvidí Česko

Reprezentace U23 jede Orlen Cup. Dvě etapy uvidí Česko

Šestice cyklistů do 23 let jede v dresu české reprezentace etapový závod ORLEN Nations Grand Prix, který je zařazen do nejvyšší kategorie Nations Cup. Dvě etapy těžkého kopcovitého závodu se jedou na území České republiky.

Na dnešním startu v Prostějově bude hned 22 reprezentačních týmů. Český dres obléknou Matyáš Fiala, Martin Bárta, Daniel Mráz, Jan Lukeš, Jakub Kuba a Daniel Rubeš.

„Jedná se o hodně těžký závod s dojezdy na kopec a uvidíme, jak to komu sedne. V týmu máme tři prvoročáky, Rubeše, Bártu a Kubu, pro které to bude hlavně o získání zkušeností. Ti kluci jsou devizou do dalších let a potřebují se otrkat v takhle těžkých závodech s těmi nejlepšími,“ říká trenér Otakar Fiala, který na Orlen Cupu povede reprezentační tým.

„Hlavním tahounem by měl být Fiala, formu má slušnou. Bárta jezdil dobře v juniorech, v německém týmu Lotto Kern-Haus PSD Bank má hodně slušný program, tak uvidíme, jak mu to půjde,“ dodal Fiala s tím, že pro Závod míru U23, který se na našem území jede od 30. 5., dozná sestava určitě nějakých změn.

„Chceme být aktivní, pokud dojde na nějaký únik, tak tam zkusíme být. Ale otázkou je, jak se bude závodit a jak to pojmou ty nejsilnější týmy,“ uvedl trenér.

Úvodní etapa startuje dnes v Prostějově a cíl je v Bouzově, hned další den čeká peloton přetěžký dojezd se stoupáním do lyžařského střediska Kohútka. Poté cyklisté zamíří na Slovensko a závod vyvrcholí dvěma etapami na polském území.

Autor článku: Jan Krůta