BMX

Neužil vyhrál třetí i čtvrtý pohárový závod bikrosařů

Neužil vyhrál třetí i čtvrtý pohárový závod bikrosařů

Třetí a čtvrtý závod seriálu Sazka – Českého poháru v bikrosu, které se jely na trati v Praze-Řepích, vyhrál nejlepší český jezdec Marek Neužil z TJ Slovan Bohnice-BMX. První dva závody však vynechal pro zranění, takže v průběžném hodnocení mu patří až sedmé místo.

Celkově vede tentokrát druhý a šestý Matěj Linhart (Bike team Uničov) se 153 body, o jediný bod před Jakubem Klementem (SK Jantar Opava), třetí je o dalších deset bodů zpět Oldřich Chudoba (Bikrosclub Řepy). Oba juniorské závody v Řepích se staly kořistí Tomáše Veseckého (SC BMX Benátky).

“Víkend mi určitě spravil náladu po nepovedeném světovém šampionátu. Je to povzbuzení před evropským šampionátem příští týden v italské Veroně. Na ME se těším hodně, letos jsem toho moc neodzávodil. Rád bych obhájil loňský výsledek, nejlépe ho ještě vylepšil,” řekl Marek Neužil, který před rokem skončil na pátém místě. “Trať ve Veroně mi asi sedí nejlépe ze všech evropských drah, proto mám také vysoké očekávání,” dodal Neužil.

Výsledky:

3. závod:

Junioři:

1. J. Vesecký (SC BMX Benátky), 2. Weiss (Bikrosclub Řepy), 3. Kořínek (oba Bikrosclub Řepy).

Muži elite a U23:

1. Neužil (TJ Slovan Bohnice-BMX), 2. Linhart (Bike team Uničov), 3. J. Cidlinský (SC BMX Benátky), 4. Klement (SK Jantar Opava), 5. Huf (Utopia bikes Zábřeh), 6. Chudoba (Bikrosclub Řepy).

4. závod:

Junioři:

1. J. Vesecký, 2. Kořínek, 3. Weis.

Pořadí po čtyřech ze šesti závodů:

1. J. Vesecký 158, 2. L. Vesecký (SC BMX Benátky) 116, 3. Petruš (TJ Slovan Bohnice-BMX) 110.

Muži elite a U23:

1. Neužil, 2. Klement, 3. Cidlinský, 4. Chudoba, 5. Chalupný (Bike team Uničov), 6.  Linhart.

Pořadí po čtyřech ze šesti závodů:

1.Linhart 153, 2. Klement 152, 3. Chudoba 142, 4. Huf 117, 5. Gruntorád (TJ BMX Pardubice) 115, 6. Polesný (Bikrosclub Řepy) 94, 7. Neužil 92.

FOTO Antonín Pekr

Autor článku: Jaroslav Cícha