MTB

Bikerka Patricie Srnská je akademickou mistryní světa v XCE

Bikerka Patricie Srnská je akademickou mistryní světa v XCE

Hned úvodní den soutěží bikerů na Akademickém Mistrovství světa v Kostarice vybojovala závodnice týmu Nutrend Specialized SKR Racing Patricie Srnská mistrovský titul v závodě horských kol Cross-country Eliminator.     

Patricii se dnes vyvedly všechny jízdy, už ráno ovládla s náskokem téměř čtyř sekund rozřazovací časovku. A v tomto duchu pokračovala i ve finálových jízdách, které zvládla stylem start – cíl.

„Věděla jsem, že jsem poměrně dobrá sprinterka a chtěla jsem tady tuto svou vlastnost prodat. Soustředila jsem se na všechny starty, které jsem si pozičně pohlídala a pak už jsem měla možnost si závod kontrolovat. Akademický titul je pro mě zatím největším úspěchem v mé sportovní kariéře.“

Druhá česká reprezentantka Aneta Novotná vstoupila do závodu velmi dobře a bez problémů postoupila až do semifinále. Tam bohužel Aneta udělala chybu krátce po startu a to jí stálo postup do finále. Finále „B“ ale Aneta opět jela bezchybně a v konečném součtu jí náleží 5. příčka.

Česká výprava v Kostarice je velmi úspěšná a po čtyřech soutěžních dnech vévodí na čele soutěže národů. Akademickými Mistry světa se v uplynulých dnech stali silničáři Jakub Ťoupalík v časovce a Daniel Mráz v silničním závodě. Jakub Ťoupalík přidal ještě stříbro v silničním kritériu.

V neděli šampionát pokračuje závěrečným dnem, závodem v olympijském XCO. Českou republiku bude kromě Patricie s Anetou reprezentovat i Jan Zatloukal v závodě mužů.

Autor článku: Filip Švestka