MTB

Cink a Holubová budou bojovat na olympiádě v cross country 

Cink a Holubová budou bojovat na olympiádě v cross country 

Ondřej Cink a Adéla Holubová budou reprezentovat Česko na olympijských hrách v Paříži 2024 v cross country horských kol. O nominaci rozhodla trenérská rada po závodu Českého poháru v Bedřichově během minulého víkendu. 

“Nominační kritéria zveřejněná v listopadu minulého roku mezi ženami splnily Adéla Holubová, Jitka Čábelická a Patricie Srnská. Kvůli nominaci na olympijské hry do Paříže byla ustanovena trenérská rada ve složení Slavíček, Lutovský, Hollósi, Zapletal. Zástupce, respektive zástupkyně pro olympijské hry se vybírá komplexně. Není to o bodu jedna, dva nebo tři. Jde o souhrn všech bodů i aktuální výkonnost závodníků. Po komplexním posouzení byla do Paříže nominována Adéla Holubová,” uvedl Josef Dlohoš, předseda komise horských kol Českého svazu cyklistiky. 

Nominační kritéria zveřejněná v listopadu minulého roku zahrnovala výsledky v závodech světových pohárů, mistrovství Evropy a vzájemné souboje na českých tratích. 

Zatímco pro Adélu Holubovou půjde ve dvaadvaceti letech o premiéru na olympijských hrách, Ondřej Cink bude startovat už na čtvrté olympiádě. Závod mužů se uskuteční v pondělí 29. července ve 14 hodin, ženy budou o olympijské kovy usilovat v neděli 28. července ve stejný čas. 

Náhradníkem je Jan Zatloukal, mezi ženami pozice první náhradnice připadla Jitce Čábelické, druhou náhradnicí je Patricie Srnská. 

Autor článku: Štěpán Klíma