Silnice

V Lanškrouně se pojede v srpnu opět závod Regionem Orlicka

V Lanškrouně se pojede v srpnu opět závod Regionem Orlicka

Začátek srpna, konkrétně od 2. do 4. srpna, se mladí cyklisté opět představí na již 38. ročníku Mezinárodního cyklistického závodu Regionem Orlicka pro juniorskou kategorii junior. Pořadatelem závodu je Sportovní klub policie Duha Lanškroun a hlavním dějištěm závodu bude město Lanškroun a silnice v Pardubickém a Olomouckém kraji.

Jedná se o sportovní akci s dlouholetou tradicí. V přehledu dosavadních vítězů jsou jména jako Pavel Padrnos, Peter Lutenberger, Leopold König, Peter Sagan, Josef Černý, Daniel Turek, Michal Schlégel, Němec Lenard Kemna, Jakub Otruba, Pavel Bittner či Matyáš Kopecký. Všichni jmenovaní se později prosadili v pelotonu dospělých a dosáhli úspěchů v nejprestižnějších etapových závodech profesionální cyklistiky.

Na start letošního ročníku kromě českých klubů pořadatel pozval týmy z Německa, Polska, Rakouska, Slovenska, Belgie, Maďarska a Nizozemí. Pro závodníky je připraveno šest soutěží – soutěž jednotlivců (U/19), sprinterská soutěž, soutěž o nejlepšího vrchaře, soutěž o nejlepšího závodníka juniora (U/18), soutěž o nejlepšího kadeta (U/17) a soutěž družstev.

Program závodu:

Pátek 2. srpna:

I. etapa: silniční závod 89 km na okruzích v Lanškrouně

Sobota 3. srpna:

II. etapa: Nepomucká” – časovka jednotlivců na 10 km

III. etapa: Králická – silniční závod na 75 km.

Neděle 4. srpna:

IV. etapa – silniční závod na 85 km.

Přihlášku: naleznete ke stažení na www.skpduha.cz

Autor článku: Jaroslav Cícha