Silnice

Otruba ovládl Škoda Cup v Kyjově

Otruba ovládl Škoda Cup v Kyjově

Dva hrdiny měl čtvrtý závod Českého poháru v silniční cyklistice Škoda Cupu v Kyjově. Byli jimi zástupci dvou nejlepších domácích týmů: Jakub Otruba (ATT Investments) a Jakub Ťoupalík (Elkov Kasper). Odjeli prakticky po startu a ve dvojici dojížděli i do cíle. Ve spurtu měl nakonec více sil Otruba a stal se novým lídrem seriálu.

„Určitě to nebyl plán, odjet hned na začátku. Jen jsem chtěl zvýšit tempo, tak jsem za to vzal ve sjezdu a připojil se ke mně Jakub. Nakonec jsme zůstali vpředu ve dvou. Dobře jsme spolupracovali, ale v posledním kole nás dojeli tři kluci. Naštěstí jsme se s Kubou poměrně rychle zase odpojili a jeli jsme doraz až do cíle,“ popsal Otruba.

„Závěrečný spurt jsme si rozdali na férovku a vyšlo to skvěle. Byl to dobrý test před mistrákem. Druhé pohárové a celkové vedení je příjemný bonus, pokusím se to uhájit,“ dodal vítěz ze stáje ATT Investments.

Spokojen byl i druhý Jakub Ťoupalík. „Odjeli jsme asi po pěti kilometrech závodu, to jsme nečekali. Chvíli s námi jel jeden závodník Favoritu, pak jsme pokračovali ve dvou. Měli jsme náskok ke třem minutám, pak trošku kolísal. Když nás dojeli ti tři kluci, dokázali jsme znovu nastoupit. Chvíli s námi vydržel Němec Lutter, pak jsme v nejtěžším stoupání odjeli i jemu. Ve spurtu byl lepší Kuba, ale zasloužili jsme si to oba. Byl to slušný výkon,“ přiznal Ťoupalík, který navíc v sobotu vyhrál Krakonošův cyklomaraton.

Výsledky (166,4 km): 1. Otruba (ATT Investments) 4:00:05, 2. J. Ťoupalík (Elkov Kasper) stejný čas, 3. Lutter (Něm.) +28, 4. Kubiš (SR/Elkov Kasper), 5. Štoček (SR) oba +1:25, 6. Kašpar (oba ATT Investments) +1:44.

Škoda Cup po 4 závodech: 1. Otruba 128, 2. Řeha (ATT Investments) 106, 3. J. Ťoupalík 76, 4. Zahálka (Elkov Kasper) 72, 5. Fiala (ATT Investments) 72.

Foto: Jan Brychta

Autor článku: Jan Krůta