Silnice

Kolem Belgie skončil Mathias Vacek druhý 

Kolem Belgie skončil Mathias Vacek druhý 

Výbornou formu před blížícím se domácím šampionátem předvedl v závodu Kolem Belgie kategorie 2Pro úřadující český šampion Mathias Vacek ze stáje Lidl-Trek. V celkové klasifikaci obsadil druhé místo, když zaostal o pouhé čtyři vteřiny za vítězným Norem Sorenem Warenskjoldem. 

O pořadí v závodu se prakticky rozhodlo hned v první etapě, časovce na 12 kilometrů v Beringenu. Tu vyhrál právě norský jezdec a se ztrátou dvou vteřin byl druhý Vacek. Nor ve třetí etapě získal 9 vteřin k dobru za bonifikace na prémiích, ale to samé se povedlo českému jezdci v následující etapě, takže do poslední etapy šel Warenskjold s minimálním náskokem dvou vteřin. 

Souboj v ní na prémiích vyzněl lépe pro Nora, který vybojoval tři vteřiny, zatímco Vacek jen jednu. Český jezdec se snažil rozhodnout napínavý boj v závěrečném spurtu, ale páskou projel na čtvrtém místě, takže na kýžené čtyři vteřiny za třetí místo bohužel nedosáhl.  

Konečné pořadí: 

1.Warenskjold (Nor.) 16:25:20, 2. M. Vacek (ČR) +4, 3. Aranburu (Šp.) +7, 4. Philipsen +17, 5. Stuyven (oba Belg.) +19, 6. Asgreen (Dán.) +24. 

Autor článku: Jaroslav Cícha