BMX

Miculyčová má jistou olympiádu!

Miculyčová má jistou olympiádu!

Iveta Miculyčová bude Česko reprezentovat na olympijských hrách v Paříži v disciplíně Freestyle BMX! Mezi 12 vyvolených se dostala i přesto, že kvůli zranění kotníku nemohla startovat na závěrečném dílu kvalifikace v Budapešti o minulém víkendu.

„Mám neuvěřitelnou radost. Byla jsem smutná, že o postup nemůžu zabojovat napřímo, ale doufala jsem, že to klapne i tak. Jen jsem musela čekat. Když už je to teď oficiální, jsem nadšená,“ řekla Miculyčová.

O medaile se bude v olympijském parku v Paříži bojovat na konci července: 30. 7. je na programu kvalifikace a o den později finále. „Na olympiádu se moc těším a jsem zvědavá, jaký bude ten park. Ještě jsem ho naživo neviděla,“ prohlásila česká dvojnásobná mistryně Evropy.

Zranění kotníku, které utrpěla v tréninku, se lepší. Iveta je v péči lékařů Českého olympijského výboru pod vedením MUDr Jiřího Neumanna, kteří dělají maximum pro její brzké uzdravení. „Hojí se to dobře, starají se o mě ti nejlepší. Myslím, že po neděli už se znovu postavím do pedálů, ale musím začít pomalu,“ prozradila Miculyčová.

A jak k jejímu zranění vlastně došlo? „Trénovala jsem u sebe doma v místním parku a při posledním triku jsem špatně dopadla. Vyvrkla jsem si kotník a lékař mi řekl, že mám natržené vazy. Dostala jsem našlapovací ortézu a postupně se to zlepšilo,“ popsala.

Foto: Jan Brychta

Autor článku: Jan Krůta