MTB

Expres CZ – BMD Team Kolín má zlato ze závodu štafet

Expres CZ – BMD Team Kolín má zlato ze závodu štafet

Kvarteto týmu Expres CZ – BMD Team Kolín ve složen Richard Severyn, Simona Spěšná, Eva Drhová a Patrik Černý vybojovalo na letošním domácím bikovém šampionátu první zlato. Na trati v Harrachově její finišman projel cílem s náskokem 18 vteřin před kombinovanou sestavou Dukly Praha a Nutrend Specialized SKR Racing ve složení Timotej Vašina, Patricie Srnská, Hanka Viková, Ondřej Novotný.

Bronz pak získal kvartet složeného týmu Ostra-Multicraft Čeladná/Hanak Sisters, který jel v sestavě Matěj Průdek, Eliška Hanáková, Anna Hanáková a David Friedel. Pro kolínský tým je to třetí titul v této disciplíně v řadě za sebou.

Po prvním úseku byli vítězové na třetí pozici, ve druhém okruhu Spěšná posunula kolínskou štafetu do vedení. Drhová po třetím úseku předávala na druhém místě a elitní jezdec Černý pak jasně rozhodl o titulu. “Pochopitelně to hodnotím pozitivně, štafeta je pro nás vždy důležitý závod. Vyhráli jsme potřetí za sebou a je to dobrý start do celého mistrovství republiky,” řekl šéf kolínského týmu Jan Slavíček.

Výsledky:

1. Expres CZ – BMD Team Kolín (Severyn, Spěšná, Drhová, Černý) 56:25

2. Dukla Praha/Nutrend Specialized SKR Racing (Vašina, Srnská, Viková,  Novotný) 56:43

3. Ostra-Multicraft Čeladná/Hanak Sisters (Průdek, E. Hanáková, A. Hanáková, David Friedel) 57:51

4. Bike Pro Racing (Grygar, Pernická, Vašut, Seidlová) 59:01

5. Aspire Opportunity Brno/Expres CZ – BMD Team Kolín (Andrýsek, Vágnerová, Novotná, Holub) 1:00:15

6. Lawi Junior Team (Havel, Drbohlavová, Jirotková, Podzimek) 1:02:47.

FOTO Pavel Křikava

Autor článku: Jaroslav Cícha