Silnice

Famózní Voltr! Drtivým nástupem vyhrál závod Visegrádské 4 v Brně

Famózní Voltr! Drtivým nástupem vyhrál závod Visegrádské 4 v Brně

Martin Voltr z týmu Pierre Baguette Cycling ovládl díky drtivému nástupu sedm kilometrů před cílem závod Visegrádské 4 Brno-Mikulov-Brno kategorie 1.2. Navázal tak na skvělé výkony z předchozích závodů tohoto seriálu, když vyhrál i na Slovensku a v Maďarsku skončil druhý.

Dvaadvacetiletý český závodník ze slovenského týmu přijel do cíle s náskokem 51 vteřin před maďarským jezdcem Barnabásem Peákem ze stáje Adria Mobil, třetí skončil polský cyklista Pawel Szóstka (Lubelskie Perla).

„Zkusil jsem to poprvé už asi šedesát kilometrů před cílem, ale nevyšlo to. Nohy byly ale silné, jelo se mi dobře. Naše taktika byla trochu jiná, hodně se nastupovalo a já si do těch skupin vždy doskakoval jako jeden z posledních. Při rozhodujícím úniku jsem byl úplně poslední. Chyběl mi tam týmový kolega Dan Vysočan, který si to zkoušel dojet, chtěli jsme zaútočit spolu,” popisoval Voltr.

Nakonec na čele vykrystalizovala trojice, v níž jel spolu s Maďarem Peákem a Polákem Szóstkou. Jako první odpadl maďarský závodník, necelých 7 km před cílem nestačil drtivému nástupu Voltra ani polský cyklista. “Vsadil jsem vše až na útok v Kohoutovicích, říkal jsem si, že buď to vyjde nebo ne. Do spurtu jsem si nevěřil, tak jsem to musel zkusit dříve,” dodal šťastný vítěz. Szóstkovi nakonec v závěru zcela došly síly a na druhé místo se před něj ještě dostal Peák.

O náročnosti závodu dlouhého 190,5 km svědčí fakt, že všichni jezdci z první desítky projeli cílem samostatně a klasifikováno bylo pouze devatenáct závodníků. Do elitní desítky se na domácím závodě dostali z Čechů ještě čtvrtý Matěj Zahálka (Elkov Kasper), sedmý Dominik Neuman (ATT Investments), osmý Michael Kukrle (Felt Felbermayr) a desátý Daniel Turek (ATT Investments).

Výsledky GP Czech Republic (Brno-Mikulov-Brno, 190,5 km): 1. Voltr (Pierre Baguette Cycling) 4:31:54, 2. Peák (Maď./Adria Mobil) +51, 3. Szóstka (Pol./Lubelskie Perla) +1:05, 4. Zahálka (Elkov Kasper) +2:11, 5. Murias (Pol./Voster ATS Team) +2:21, 6. Dirnbauer (Rak./Team Felt Felbermayr) +2:31, 7. Neuman (ATT Investments) +4:30, 8. Kukrle (Team Felt Felbermayr) +6:25, 9. Walsh (Austr./CCACHE x Par Küp) +6:34, 10. Turek (ATT Investments) +7:12.

Foto: Jan Brychta

Autor článku: Jaroslav Cícha