Mayer vyhrál čtvrtý díl Gravel Bohemia Cupu ve Zbraslavicích

Mayer vyhrál čtvrtý díl Gravel Bohemia Cupu ve Zbraslavicích

Čtvrtý, předposlední podnik seriálu Gravel Bohemia Cup ve Zbraslavicích, pro sebe rozhodl Daniel Mayer (KC Hlinsko). Po 86 kilometrech a nastoupaných 1140 metrech, porazil o pouhé dvě vteřiny Tomáše Kalojirose z týmu Pierre Baguette Cycling.

Dvojice nejlepších se odpoutala od vedoucí skupiny po šedesátém ujetém kilometru a o vítězi se rozhodlo až v posledním kopci, který se jel po trávě. V závěrečné asfaltové rovince se Kalojiros sice svému soupeři dokázal přiblížit, ale ten si již výhru nenechal vzít. Souboj o bronzový stupeň pro sebe rovněž v závěru rozhodl Matěj Vik (ČEZ Cyklo Team Tábor), ale ten do cíle dorazil již s mankem tři půl minuty.

Do závodu žen nastoupila pouze dvojice cyklistek a v do cíle dorazila jen Nikol Flašarová (Endorphin Republic). Druhou byla mistryně republiky Kristýna Zemanová (Brilon Racing team MB), ale po náročném soustředění byla hodně unavená a dnes závod nedokončila.

Výsledky:

Muži:

1. Mayer (KC Hlinsko) 2:42:00, 2. Kalojiros (Pierre Baguette Cycling) +2, 3. Matěj Vik (ČEZ Cyklo Team Tábor) +3:32, 4. Zetak (PSG Mechanix) +3:38, 5. Vostal (Pierre Baguette Cycling) +3:39, 6. Kunášek (ALAN TB Cycling Team) +5:27.

Ženy:

1. Flašarová (Endorphin Republic) 3:28:15.

Autor článku: Jaroslav Cícha

Související

Recommended