MTB

Spěšná desátá v short tracku na MS, Zatloukal dvanáctý

Spěšná desátá v short tracku na MS, Zatloukal dvanáctý

Simona Spěšná předvedla na mistrovství světa v Andoře výborný výkon v disciplíně short track. Mezi ženami U23 obsadila desáté místo, Jan Zatloukal byl v kategorii mužů U23 dvanáctý.

„Byl to těžký a rychlý závod. Trošku jsem se bála, jestli mi tenhle typ okruhu bude sedět, protože ho od loňského roku trochu upravili. Nejelo se mi úplně nejlíp, ale bojovala jsem, co to šlo. Jen mě trochu mrzí, že jsem se nedostala trochu dřív k těm třem holkám přede mnou, protože z toho mohlo být třeba sedmé místo, ale i tak jsem s top 10 moc spokojena,“ řekla Simona Spěšná.

Závod vyhrála Kanaďanka Isabella Holmgrenová, která skvěle závodí i na silnici a před týdnem skončila druhá na ženském Tour de l´Avenir. „Ona je z té silnice trošku jinde. Je největší favoritkou i na neděli. Pokud se nic nestane, asi přijede do cíle první sama. Ale za ní by se mohly od druhého místa odehrávat zajímavé souboje a ráda bych se do nich zapojila,“ dodala Spěšná směrem k nedělnímu závodu.

Mezi muži U23 byl nejlepší z české pětice dvanáctý Jan Zatloukal. „Chtěl jsem být do desítky, ale 12. místo je taky dobré. Byl to extrémně rychlý a prašný závod. Poslední tři kola jsem měl nějaký pomalý defekt. Možná proto jsem to do té desítky nedal, ale i tak jsem spokojen. Jezdí se mi tu dobře a doufám, že v neděli minimálně zopakuju tento výsledek,“ prohlásil Zatloukal.

Jeho kolega Jan Sáska bral 16. místo, ale dlouho jezdil na čele. „Až na startu jsem se dozvěděl, že půjdu z první lajny. Neměl jsem moc na výběr, chtěl jsem být co nejvíc vpředu, a nakonec jsem docela dlouho táhl z čela celý závod. Věděl jsem, že se určitě trochu propadnu, protože short track není úplně moje disciplína. Ale za mě maximální spokojenost a 16. místo je to nejlepší, co jsem mohl zajet,“ přiznal Sáska.

Jitka Čábelická brala v short tracku ženské elitní kategorie 17. místo, titul putuje do Velké Británie díky Evie Richardsové. Mezi muži vybojoval zlato Francouz Victor Koretzky.

Shorttrack – muži: 1. Koretzky (Fr.) 21:49, 2. Aldridge (Brit.), 3. Hatherly (JAR), 4. Blevins (USA) vš. +3, 5. Sarrou (Fr.) +14.

Ženy: 1. Richardsová (Brit.) 19:46, 2. Ferrand-Prévotová (Fr.) +1, 3. Rissvedsová (Švéd.) +18, 4. Pieterseová (Niz.) +22
5. Gibsonová (USA) +25, … 17. Čábelická (ČR) +1:26.

Muži U23: 1. Amos 22:02, 2. Riley (oba USA) stejný čas, 3. Lillelund (Dán.) +4, … 12. Zatloukal +49, 16. Sáska +1:04, 29. Černý -1 kolo, 33. Novotný -2 kola, 39. Hojka (vš. ČR) -3 kola.

Ženy U23: 1. Holmgrenová (Kan.) 20:31, 2. Macleanová-Howellová +22, 3. Holmgrenová (Kan.) +26, … 10. Spěšná (ČR) +48.

Foto: Michal Červený a Robin Nevřala

Autor článku: Jan Krůta