Dráha

Waliniak a Masla vítězi Memoriálu Otmara Malečka, Babor s Bártou třetí

Waliniak a Masla vítězi Memoriálu Otmara Malečka, Babor s Bártou třetí

Suverénním způsobem si pro vítězství v madisonu na Memoriálu Otmara Malečka v Prostějově přijela polská dvojice Kondrad Waliniak a Piotr Masla.

Ve strhujícím finiši urvali druhé místo italský matador Matteo Donega a Oskar Ulrik Winkler z Dánska. Nakonec až třetí místo zůstalo pro Daniela Babora s Tomášem Bártou, kteří dlouho bojovali o vítězství a na třetí místo se propadli až v samém závěru závodu.

Babor se pak ještě na pódium dostal v bodovacím závodě jednotlivců, kde skončil rovněž třetí. Bodovačku opanoval Konrad Waliniak, který slavil zlato i v madisonu.

Muži elite se v pátek předvedli také ve scratchi, kde zvítězil polský rychlík Filip Prokopyszyn před druhým Matteo Donegou a Maksymilianem Radoszem z Polska.

Vítězkou omnia žen se stala slovenská závodnice Alžběta Bačíková před druhou Lucy Nelsonovou z Velké Británie a třetí Akvile Gedraityteovou z Litvy.

Omnium juniorů vyhrál domácí závodník Tomáš Vrána, druhé místo bral Matvii Chacinskijj z Ukrajiny, místo třetí pro Duklu Praha vybojoval Šimon Matějek.

Výsledky – muži, bodovací závod: 1. Waliniak (Pol.) 99 b., 2. Crista (Rum.) 82, 3. Babor 80, … 5. Křenek (oba ČR) 67, scratch: 1. Prokopyszyn (Pol.), 2. Donega (It.), 3. Radosz (Pol.), madison: 1. Waliniak, Maslak (oba Pol.) 57 b., 2. Donega (It.), Winkler (Dán.) 52, 3. Babor, Bárta (oba ČR) 46.

Ženy, omnium: 1. Bačíková (SR) 124 b., 2. Nelsonová (Brit.) 118, 3. Gedraityteová (Lit.) 116.

Junioři, omnium: 1. Vrána (ČR) 143, 2. Chacinskijj (Ukr.) 128, 3. Matějek (ČR) 123.

Foto: Jan Brychta

Autor článku: Jan Krůta