Paracyklistika

Antošová v paralympijském silničním závodě třináctá

Antošová v paralympijském silničním závodě třináctá

Kateřina Antošová obsadila třinácté místo v silničním závodě handbikerek sloučených kategorií H1-4 na paralympiádě v Paříži. Další český reprezentant Patrik Jahoda do závodu handbikerů nenastoupil kvůli nemoci.

„Škoda, že na silniční závod pršelo, takže jsem nemohla jet úplně na sto procent. Hlavně do zatáček, hodně to hodně klouzalo. Udržela jsem se část trati v první skupině, pak mi holky ujely a já už to dojela opatrně. Vzhledem ke sloučení kategorií by bylo velmi nepravděpodobné, abych v tomto závodě brala medaili,“ řekla 59letá Kateřina Antošová, která byla nejstarší závodnicí ve startovním poli. I z toho důvodu zaslouží velkou pochvalu.

Den před silničním závodem obsadila sedmé místo v časovce. „Se svým vystoupením v Paříži jsem spokojena. Směřovala jsem k paralympiádě posledních osm měsíců a co jsem natrénovala, to jsem tady prodala. Jsem ráda, že jsem neměla žádný defekt ani zranění. Jen mě mrzí, že si to neužil manžel, který skončil po nehodě v tréninku v nemocnici,“ dodala česká reprezentantka.

Výsledky H1-H4 (14,2 km): 1. Parkerová (Austr.) 52:04, 2. Jansenová (Niz.) +4:11, 3. Zeyenová-Gilesová (Něm.) stejný čas, … 13. Antošová (ČR) +14:16.

Foto: ČPV – Jan Malý

Autor článku: Jan Krůta