BMX

Bikrosař Neužil kraloval v Opavě a vyhrál pohár i celkově

Bikrosař Neužil kraloval v Opavě a vyhrál pohár i celkově

Marek Neužil z TJ Slovan Bohnice-BMX potvrdil i ve dvou závěrečných závodech Českého poháru bikrosařů Sazka Cupu v Opavě své neotřesitelné postavení mezi českými jezdci. Oba závody bezpečně vyhrál a stejně suverénně obhájil celkové prvenství v seriálu.

V desetidílné sérii nasbíral 365 bodů, druhý za ním skončil Jakub Klement (SK Jantar Opava) s 323 body a třetí Matěj Linhart (Bike team Uničov) s 292 body. V deseti závodech sice nasbíral nejvíce (385) bodů Linhart, ale vzhledem k tomu, každému jezdci se počítalo pouze osm nejlepších výsledků, tak se musel spokojit se druhou pozicí. Neužil nastoupil do osmi závodů a nic jiného než vítězství nebral.

V Opavě v sobotu spolu s ním šli na stupně vítězů Viktor Oldřich Chudoba (Bikrosclub Řepy) a Jakub Klement (SK Jantar Opava), v závěrečném podniku seriálu v neděli pak Klement a třetí Vít Stloukal (Bike team Uničov).

Výsledky:

9. závod

1. Neužil (TJ Slovan Bohnice-BMX), 2. Chudoba (Bikrosclub Řepy), 3. Klement (SK Jantar Opava), 4. Stloukal (Bike team Uničov), 5. Huf (Utopia bikes Zábřeh), 6. Gruntorád (TJ BMX Pardubice), 7.  Polesný (Bikrosclub Řepy), 8. Linhart (Bike team Uničov).

10. závod:

1. Neužil, 2. Klement, 3. Stloukal, 4. Polesný, 5. Haluza (TJ Favorit Brno), 6. Gruntorád, 7. Huf, 8. Chudoba.

Konečné pořadí:

1. Neužil 365, 2. Klement 323, 3. Linhart 292, 4. Chudoba 279, 5. Gruntorád 245, 6. Polesný 231.

FOTO Antonín Pekr

Autor článku: Jaroslav Cícha