Paracyklistika

Nadace ČEZ a komunita Prima Cup podpořily para cyklisty částkou přes 50 tisíc korun

Během letošního závodu Škoda Auto Mikulov v rámci Prima Cupu se opět ukázalo, jak dokáže sportovní komunita spojit své síly pro dobrou věc. Díky Nadaci ČEZ a její iniciativě Oranžové kolo se účastníci mohli aktivně zapojit do podpory para cyklistů, a to tím nejlepším způsobem – vlastní energií. Každý, kdo usedl na Oranžové kolo, přispěl k neuvěřitelné částce 50.823 Kč, která bude použita na podporu sportovních aktivit para cyklistů.

Nadace ČEZ prostřednictvím své iniciativy dlouhodobě podporuje různé sportovní a charitativní projekty. Na závodě v Mikulově šlo zejména o to, pomoci těm, kteří navzdory zdravotním omezením nepřestávají usilovat o dosažení svých sportovních cílů. „Je skvělé vidět, co všechno dokážeme, když spojíme síly,“ řekli organizátoři akce. „Tato částka nám pomůže posunout možnosti našich para cyklistů o další krok blíž jejich vysněným cílům.“

Každý účastník Oranžového kola měl k dispozici jednu minutu na to, aby svou energií přispěl na dobrou věc. Výsledná částka je důkazem toho, že i zdánlivě malé individuální úsilí může v konečném důsledku přinést velký výsledek. Para cyklisté, kteří díky této podpoře získají další prostředky pro trénink a závody, teď mohou ještě intenzivněji pokračovat v naplňování svých sportovních snů.

Prima Cup a Nadace ČEZ tak společně ukázaly, že když jde o pomoc a solidaritu, cyklistická komunita nikdy nezklame. Tento úspěch je nejen příkladem toho, jak může sport spojit lidi, ale také povzbuzením pro všechny, kteří věří, že jejich pomoc má smysl.

Autor článku: Štěpán Klíma